19-01-09

Mama' en papa's op bezoek...

In de lessen wereldoriëntatie werken we rond het thema 'Werken noemt men een job'.

Vorige week kwamen 9 ouders op bezoek in 4 A om ons wat meer te vertellen over hun beroep.

Als je hier klikt kan je de foto's bekijken:beroepen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen schreven wat ze ervan vonden:

De mama van Emille kwam ons op 13/01 vertellen over haar job. Zij helpt gehandicapten met allerlei zaken die zij alleen moeilijk kunnen. De klas stelde vragen en we kregen antwoorden. Het lijkt ons een leuke job, maar soms helemaal niet eenvoudig! (Ruth en Hélène)

De papa van Ana Lia kwam langs in de klas. Hij werkt voor een verzekeringsmaatschappij 'Allianz'. Maar dat is nog niet alles, hij geeft ook avondles aan volwassen mensen. Nochtans is hij psycholoog, maar dat vond hij niet zo leuk... Deze job vindt hij wel erg leuk! Hij werkt over heel West-Vlaanderen en zit dus vaak in zijn auto, hij heeft wel een kantoor in Kortrijk. (Linde en Ana Lia) 

De mama van Matti heeft eigenlijk 3 jobs, ze werkt als ambtenaar in de rechtbank, maar daar werkt ze ook vaak als tolk (dat is vertalen). Verder geeft ze workshops voor volwassenen maar ook voor kinderen. Daar leert ze hoe je kettingen en beelden kan maken. Ook voor kinderfeestjes ben je bij haar aan het goede adres! (Jordy, Tim en Leroy)

De mama van Gwendoline is verkoopster. Ze vindt dat een hele leuke job en kan er boeiend over vertellen. Ze zei dat er veel diefstallen gebeuren, vooral snoepjes worden graag gegeten! Ze draagt een uniform in zwart en rood, dat vindt ze dan wel weer wat minder leuk... (Ramona en Gwendoline)  

De mama van Rémi is verpleegster, ze werkt enkel 's nachts. Ze had een bloeddrukmeter en spuit meegebracht om eens te tonen. Dat vonden wij interessant! (Rémi, matti en Tom) 

De papa van Glen is treinbegeleider. Wij weten nu precies wat hij allemaal moet doen, het is echt veel meer dan alleen maar kaartjes knippen hoor! Het lijkt ons wel een hele leuke job, de trein is toch altijd een beetje reizen hé! (Brecht en Glen)

De papa van Ian kwam vertellen over een job waar we echt heel weinig vanaf wisten. Hij is namelijk commandant! Samen met zijn bemanning zoekt hij mijnen. Alle hulpdiensten zijn aan boord: brandweer, verzorging, ... Hij is soms heel lang weg voor zijn werk, binnenkort zelfs voor 4 maanden! (Frile, Emille en Ian) 

De mama van Frile is kapster. Ze heeft het haar van Gwendoline geknipt. Ze had gerief meegebracht en heeft uitleg gegeven over wat voor spullen het zijn. We kregen allemaal een kleine tubetje shampoo cadeau. Dankjewel! Heeft iemand reeds zijn haar ermee gewassen? (Abigail en Amber)

De mama van Nele is eveneens verpleegster. Zij werkt waar de mensen wakker worden naar een operatie. De werkuren zijn heel erg verschillend. Ze werkt graag in het ziekenhuis. (Elke, Sarah en Nele) 

Wij vonden het allemaal heel erg leuk en boeiend! Een dikke dankjewel aan al deze mama's en papa's!

  bedankt8

20:08 Gepost door Leerkracht 4 A in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.